Sırça yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, sırça malzemesinden mamultır ve ekseriyetle modern binalarda kullanılır.
Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Örneğin yangın merdivenleri koridorların ahir kâin yangın çıkış baplarıyla konfederetir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi ıztırari bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin özümlemeı yasalarla mecburi kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine destelı bazı kurallarla kurulmaktadır.
120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve esenlıklı bir şekilde hadise yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.
Sizin muhtevain yangın merdiveni projelerini iyi tasarlayarak projeye tatminkâr yangın merdiveni uygulamasına müşterek karar verebilmekte yahut size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.
Müstacel çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme mevla bir yapı elemanıdır.
Kaçış yürekin kullanılmasına icazet verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en yurt basamak hoşgörülüliği, konutlarda 100 mm’den ve vesair gestaltlarda 125 mm’ den azca olamaz. Her kaçış merdiveninin her iki birlikte cidar, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.
Elbette yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının elbette açılması gerektiğini bilmektedirler ancak bunu yangın çabucak herhangi bir uzmanlık alanı olmayan birinin denemesi mesele yaratacaktır.
Yangın bapları, yangının bölgesel olarak muayene şeşna düzenınmasına yardımcı evet ve yangının diğer bölümlere yayılmasını engelleyerek birey kaybını ve maddi hasarı minimize paha.
Kattaki konutların her birinin deruninden bir Yangın Merdiveni Kapısı yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması zaruri bileğildir.
Yangın Bapsı anayasa amacı insanların ziyan kararlamadan binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli başlı bir süre ısı ve yalaz geçişine direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.
Taliıcı malzeme içermeyen ve cihetıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, üstıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, ab sprey ve benzeri başka kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi mimarilmayabilir.
Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın spontane kapanmasının ardından kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi düzenır. Bu önlem bapnın pıtrakı hızlıya kapanmasını esenlamaktır.